Barkarby

Månad: maj 2020

Information från kommunen

Hej BRF Jaktflyget och BRF Vålberga.

Jag heter Teresa Westman och är planarkitekt här i Järfälla kommun.

Jag har tidigare e-postat er för att jag är ansvarig planarkitekt för detaljplan för Barkarby centrum. Vi gjorde markundersökningar i början av året.

Vi har ännu inget färdigt förslag till detaljplan, utan undersöker fortfarande förutsättningarna på platsen.

Se även: Järfälla kommun för mer information

Ni får denna information så att ni kan informera era boende om att det nu ska pågå arkeologiska undersökningar i närheten av era fastigheter under denna vecka och nästa.

Anledningen är att Länsstyrelsens enhet för kulturmiljö har bedömt att det kan finnas ytterligare gravar eller andra fornlämningar utöver de som hittills är kända. I samband med vårt pågående planarbete ska vi därför utreda och dokumentera fornlämningarna i området.

De arkeologiska undersökningarna genomförs på allmän plats (kommunal mark) i Vålbergaskogen med spade och en mindre grävmaskin. Arkeologerna tar hänsyn till träd och terräng i sitt arbete och ska återställa eventuella gropar när de är klara.

Viktig fråga Com Hem

Denna enkät är nu avslutad. Stort tack till alla som svarat.

Vi har under en längre tid drabbats av olika störningar i bredbandet och flera av oss har felanmält detta utan större framgång. Det har också skett ett antal avbrott som inte har berott på fel hos Com Hem utan på strömavbrott och tjuvkopplingar.

Efter det senaste stora avbrottet har vi haft kontinuerlig kontakt med Com Hem för att få till en förändring. Nu har de utfört omfattande reparationsåtgärder och bytt ut samtliga förstärkare i området. Trots det fanns det fortfarande några som upplevde problem och därför har Com Hem varit inne hos vissa för att felsöka. Man har då upptäckt att boenden har gjort felaktiga ingrepp på bland annat Com Hems uttag.

Fram till våra längor finns det en koppling som går över till ett kaskadnät, vilket innebär att om någon orsakar någon störning/skada så påverkar det hela längan. Detta kan vara en förklaring till att vissa boenden har upplevt problem med nätet oftare än andra.

Nu vill Com Hem veta om deras åtgärder har gett någon effekt eller inte och om de behöver göra någon mer punktinsats. Vi behöver därför göra en heltäckande undersökning för att återkoppla till Com Hem hur vi upplever bredbandet idag. Därför ber vi alla som använder internet att besvara en enkät. Gå in på:

Com Hem frågor

Länken publiceras även på Facebook och finns på vår hemsida www.valberga.se

Vi önskar få svar senast den 15 maj.

Parallellt med detta utreder vi våra möjligheter till fiber men det projektet är helt oberoende av denna undersökning och därför ber vi om uppriktiga svar som inte påverkats av önskemål att få fiber indraget.

Tack för hjälpen!
Styrelsen

© 2024 Vålberga

Tema av Anders NorenUpp ↑